Robert Lee – Sound Boy

Robert Lee - Sound Boy

Robert Lee hängde på King Jammys Super Power på URF förra året, det var inte en så fantastisk upplevelse som jag hade hoppats. Den obligatoriska sextio minuterna med Bob Marley låtar i ett potpurri tog ner känslan lite.

Men Robert kan göra bra grejjer. Tre av mina favoritlåtar med honom är soundsystemdödare, dels Raggamuffin Sound (på Far East-rytmen), Dream och sen den här Sound Boy på Tempo.

Lee Van Cliff – Slow Motion

Lee Van Cliff - Slow Motion

För mig är Lee Van Cliff en sån där artist som man hört några låtar med men egentligen aldrig gillat nån riktigt mycket. Tills jag fick höra den härliga sången på klassiska tempo-rytmen (klicka här för att höra Everton Blenders version på rytmen, mkt fin även den).

Låten ligger på New York bolaget Witty, jag gillar det bolaget för att förutom ha många bra låtar, så finns många på tolva (gillar tolvor!) och ljudkvaliten brukar vara bra.

Nu dagens fråga: Vad handlar låten om egentligen?

Everton Blender – Blend Them

Everton Blender - Blend Them

Det här ska vara Evertons första singel om jag fattat rätt (man känner ju igen hans namn från Latin Kings Blend Dom, där han i alla fall är med i introt). Låten är på Tempo-rytmen, en mörk rytm som gjordes känd av Anthony Redrose och producerades av King Tubby. Leta upp den om du inte hört den, bra grejjer!

Everton har ju gjort en till låt med samma namn på nittiotalet, utgiven på Black Scorpio. Den är lite gladare i stämningen, bra även den.

Andra fina låtar med Everton är dom som han spelade in på Harry J:s lablear, dom som jag hört och gillar är Moutha Massey (på Two Year old rytmen), Jumbo Jet (på Computer/Sleng Teng) och Rio Mino (vet inte rytmen på den). Finns det nån mer?