Moon Life – Dancing In The Spirit [M.A.S. Club Mix]

Moon Life - Dancing In The Spirit

När jag tänker efter kan jag komma på tre släpp på italienska Airplane som är värda att lyssna in (alla är med Su Su): Mass Syndicate & Su Su Bobiens You Don’t Know som är den härligaste gospeln man kan tänka sig, M.A.S. Collectives Stand Up med Ce Ce Rogers och Su Su Bobien på sång, galet (mixarna är lite för hårda för mig men det är en bra dubbeltolva) och Moon LifeDancing In The Spirit som du kan lyssna på här, samma personer på sång igen!

Jag är är house-Svensson och älskar därför såklart Ce Ce:s tidiga låtar på Atlantic, har dock inte lagt upp en enda av dom här än så länge, så håll till godo med hans hans fräcka moves på den här klassikern:

Ja det här är ju helt vansinnigt och galet Ce Ce och Su Su teamade ihop sig två gånger på samma bolag. Dancing In The Spirit är lite hård början för soullovers men när Ce Ce kliver in där runt 1:40 känner du hur det bågnar av soul och gospel!

Susu Bobien – Keep It To Myself

Fredag och dags för ännu mer fantastisk house. Jag hoppas att det ska komma en likadan späckad housetid igen som det var där runt 2000, det radades upp nya grymma tolvor varje vecka. Det här är ännu en Soundmen On Wax och Susu Bobien, har snart listat nästan alla hennes skivor på det bolaget.

Förresten, för bara några år sen släppte hon Set Free på samma bolag som var riktigt fin, hon kan fortfarande.

Mass Syndicate & Su Su Bobien – You Don’t Know [MAS Collective Gospel Club]

Den här härliga låten dök upp på tre tolvor 1998. Först på italienska Airplane, en dubbeltolva där den här mixen är den bästa. Sen en remix-tolva på samma label (där jag har för mig att Radio Ready Mix är samma mix som den här men förkortad). Sist fick den ett större släpp på Strictly Rhythm (där den här mixen är med igen). Kanske släpptes den också på engelska Slip N Slide, men det räknas inte i så fall, England är tråkigt, hehe.

En av mina absoluta Susu-favoriter det här!

B.O.P. featuring Susu Bobien – All Through Me

Det är faktiskt sjukt så mycket bra Brothers Of Peace/Soundmen On Wax gav ut där runt 2000. Och Susu också, alla hennes och Kennys tolvor från den här tiden är ju bara hur bra som helst!

Ofta (i alla fall på Susu:s låtar) så är det den här uppbyggande introt. Älskar körens kontra hennes sång, det är bara så sjukt bra.

Su Su Bobien – Gonna Miss You

Slutet av nittiotalat tilhörde New Jerseys finaste Su Su Bobien, ingen slår hennes radda tolvor! Men jag kan helt enkelt inte välja vilken som är den bästa så det kommer dyka upp tre-fyra-fem stycken till under året.

Gonna Miss You är verkligen en speciell låt, det är ju en supersorglig text men beatet och soundet är ju glatt och sprudlande.

Dawn Tallman har också spelat in den här (även den utgiven på Soundmen On Wax), hennes version heter Missing you och är riktigt bra men när man väl hört Su Su:s version så finns det inget som slår den.

Su Su Bobien – He’ll Be There

Su Su Bobien - He'll Be There

Wooooooow! Mellan åren 1997-2003 så regerade Susu Bobien (ja typ från den här tolvan till I’ll Be Loving You), visserligen kom det inte så många tolvor men alla hon släppte med Brothers Of Peace är såna låtar borde toppa allas topplistor. B.O.P som dom kallas gjorde allt rätt på skivbolaget Soundmen Of Wax (plocka upp vilken tolva som helst och du blir nöjd), men den här är från labeln Free Bass som är lite tidigare. Finns två fina mixar av den här på tolvan, den ena (som inte är med här) samplar Inner Lifes version av ”Ain’t No Mountain High Enough”. Vilken otroligt fint omslag det är på den här tolvan förresten, flesta från den här tiden brukade inte ha några bilder.

Minns när Susu (eller heter hon Su Su, har aldrig fått klarhet, står ju olika på olika tolvor?) spelade i Stockholm och körde den här låten, det var det bästa jag hade hört.