R. Kelly – Relief

Det finns ingen artist jag älskar mer än R. Kelly. Ja, det är problematiskt, vad har han egentligen hållt på med? Hur tänker han? Vad gör han? Borde han sitta i fängelse? Varför kom han inte till Sverige?

Ok, för mig är han ett galet geni. Det finns ingen annan nutida artist som gjort lika många bra låtar. Han är helt enkelt outstanding. Ibland hör man folk som klagar på hans sång, det ska man inte göra, lyssna istället in den här:
Ja, han är galen. Och jag gillar det. Alla hans (24?) versioner av låten Trapped In The Closet går inte att förklara på nått annat sätt än att han har en störning. Om du inte sett den, kolla in här där han framför den live:För några dagar sen släppte han sin senaste platta Love Letter, det kom en specialversion av den på kedjan Best Buy som innehåller fyra extra låtar.

Nästan alla låtar är bra (en galen upptempoversion av When A Woman Loves, den är dock inte bra, bara galen) och allra bäst är stepperslåten Relief, en uppföljning på Happy People-skivan. Låten är några år gammal (den läckte för några år sedan) och har spelats in av Sam Amidon, du kan lyssna in hans (ironiska?) version här.

Men ingen kan göra R. Kelly bättre än R. Kelly:

Sadane – One Way Love Affair

Sadane är ett gammalt tips från min kompis Stuve, han älskar ju allt som Mtume/Lucas producerat och jag håller med honom, det här är så tjock soul kan bli!

Gillar också omslaget, på framsidan är Sadane glad, står med blommor i handen och är förväntansfull (han ser dock lite tom ut i blicken, gör han inte det?). Hur kommer daten att bli? Kommer den helöppna skjortan att kunna göra susen? Det är åtminstone helt rätt att matcha blommorna med byxorna.

Sen den sorgliga baksidan, när han förstått att det är hans fantasi som spelat honom ett spratt, han sitter där uppklädd för en trevlig kväll och skålar med sig själv för det här blev en One Way Love Affair.