Beenie Man & T.O.K. – Bring It On / Mr. Vegas – Clap Your Hands

South Rakkas Crew karriär började med att dom hängde runt i gänget som producerade N’Sync, men låt inte det avskräcka dig. Turligt nog har en av killarna connections på Jamaica (hans syster är gift med Mr Vegas), så dom fick chansen att åka ner dit och låta dom just då (tidigt 2000) hetaste artisterna voica deras rytm. Det här är Clappas-rytmen.

Killarna fick Beenie och T.O.K att jobba tillsammans (har inte blivit så många gånger mer, va, jag kan bara komma på dom två som kom på Money Tree för några år sen). Det här är en grym låt!

Andra bra versioner på rytmen är Capeltons båda (jo, han spelade in två), Cecile och Elephant Man (som med sin Mr Lover Man sen är nån form av cover på Tainted Love).

Såklart lät dom också Mr Vegas spela in två versioner, en lite tråkig knarklåt och den här Clap Your Hands! Det är ett så otroligt driv i rytmen.

Beenie Man & T.O.K.Bring It On

Mr. VegasClap Your Hands

T.O.K. – Can You Feel It

T.O.K. - Can You Feel It

2006 släppte South Rakkas Crew cd:n Reggae Remakes som enligt dom själva är ”Reggae Remakes sounds of Jamaica’s brand new music, classical pop hits based”. Där finns Bugsy Malones version av Like A Virgin som också kom ut på sjua på Jamaica, Mr Easy med Africa och Lukie D med Take on me (ja den är fasansfull!), det var helt enkelt en salig blandning av gamla låtar som poppats upp för att passa 2006.

Tyvärr så kom skivan bara ut i Japan, likadant den här 12″ som på nått sätt skulle samla dom bästa låtarna (det gör den inte, man måste ha cd:n också).

Låten här är T.O.K (fan vad bra dom var på URF förra året och inte bra på Berns senast) med sin version av Jacksons Can You Feel It. Originalet är ju så uttjatat, man vill bara lägga sig ner och dö när man hör det. Men gör inte det, lyssna på T.O.K istället, det här är bra dansgolv!

Det var längesen South Rakkas släppte en ny rytm, i början på året kom det en ny gratisplatta The Stimilus Package, det är några låtar som är bra på den, du kan ladda ner här.

Bugsy Malone – No Virgin

Bugsy Malone - No Virgin on South Rakkas

South Rakkas Crew har släppt tre rytmer och alla är riktigt riktigt bra, men ska jag välja en, så är den senaste Chinkuzirytmen den bästa. Dom har också släppt ett antal cd:s som är olika samlingar, kolla speciellt in deras Reggae Remakes, den är värd alla japanska yen du kan komma över.

Den här låten är så lekfull så jag vet inte vad! Bara att komma på idén att göra en version av Madonnas klassiker och sen tom göra den bättre än originalet, det kräver skill det, hehe.

Mina andra favoriter på den här rytmen är (mycket möjligt att nån av dom kan komma upp här under året):

  • Sizzla Hot Sexy & Clean
  • Beenie ManJamaican Style
  • CapletonFire Man Anthem
  • Busy SignalBusy
  • Vybz Kartel Good Buddy
  • CecileFaking