Susu Bobien – Keep It To Myself

Fredag och dags för ännu mer fantastisk house. Jag hoppas att det ska komma en likadan späckad housetid igen som det var där runt 2000, det radades upp nya grymma tolvor varje vecka. Det här är ännu en Soundmen On Wax och Susu Bobien, har snart listat nästan alla hennes skivor på det bolaget.

Förresten, för bara några år sen släppte hon Set Free på samma bolag som var riktigt fin, hon kan fortfarande.

B.O.P. featuring Susu Bobien – All Through Me

Det är faktiskt sjukt så mycket bra Brothers Of Peace/Soundmen On Wax gav ut där runt 2000. Och Susu också, alla hennes och Kennys tolvor från den här tiden är ju bara hur bra som helst!

Ofta (i alla fall på Susu:s låtar) så är det den här uppbyggande introt. Älskar körens kontra hennes sång, det är bara så sjukt bra.

Su Su Bobien – Gonna Miss You

Slutet av nittiotalat tilhörde New Jerseys finaste Su Su Bobien, ingen slår hennes radda tolvor! Men jag kan helt enkelt inte välja vilken som är den bästa så det kommer dyka upp tre-fyra-fem stycken till under året.

Gonna Miss You är verkligen en speciell låt, det är ju en supersorglig text men beatet och soundet är ju glatt och sprudlande.

Dawn Tallman har också spelat in den här (även den utgiven på Soundmen On Wax), hennes version heter Missing you och är riktigt bra men när man väl hört Su Su:s version så finns det inget som slår den.

B.O.P. featuring Club Artist United – I Believe I Can Fly

R. Kelly pepp! Brothers Of Peace var för mig dom allra bästa houseproducenterna i slutet på 90 – början på 2000-talet. Så vad kan gå fel när dom joinar upp sig med sångeliten och gör en R. Kelly cover?

Finns två tolvor med den här låten, två mixar som är väldigt väldigt bra! Bästa är Soul Subsidiary Church Vocal Mix som är remixen gjord av svenska Markus Enochson.

R. Kelly:s original är ju bara för mäktigt och kanske ännu lite bättre är versionen som skulle kommit ut på Love Land plattan, man kan lyssna på den här:Om inte annat spola fram 03:35 där han knackar på himlens port, mer galnare och bättre kan det bara inte bli! Man blir lite förundrad över att han låter Kelly Price spela sin mamma, för han spelar väl alla andra roller själv? Gud eller R. Kelly, vad är skillnaden?

B.O.P:s version är i all fall väldigt bra den med!

Su Su Bobien – He’ll Be There

Su Su Bobien - He'll Be There

Wooooooow! Mellan åren 1997-2003 så regerade Susu Bobien (ja typ från den här tolvan till I’ll Be Loving You), visserligen kom det inte så många tolvor men alla hon släppte med Brothers Of Peace är såna låtar borde toppa allas topplistor. B.O.P som dom kallas gjorde allt rätt på skivbolaget Soundmen Of Wax (plocka upp vilken tolva som helst och du blir nöjd), men den här är från labeln Free Bass som är lite tidigare. Finns två fina mixar av den här på tolvan, den ena (som inte är med här) samplar Inner Lifes version av ”Ain’t No Mountain High Enough”. Vilken otroligt fint omslag det är på den här tolvan förresten, flesta från den här tiden brukade inte ha några bilder.

Minns när Susu (eller heter hon Su Su, har aldrig fått klarhet, står ju olika på olika tolvor?) spelade i Stockholm och körde den här låten, det var det bästa jag hade hört.