Leroy Hepton Sibbles – Never Gonna Give You Up

När ska alla vita popband börja spela in egna versioner av andras melodier? Fattar inte varför det inte händer, inspireras av Jamaica de senaste 40 åren och häng med!

I alla fall, här tar gamla Leroy Sibbles tag i min favoritrytm Run Down The World och gör sin egna version med sin grymma röst. Tack Leroy!

Super Cat – Terminator

I jakten på världens snyggaste omslag har vi idag kommit fram till Super Cat:s platta Boops. Den är inte med på listan. Katten sitter hög som ett hus på trappen med en massa dollars och tjejer som bara älskar honom. Det är inte konstigt att hans genialitet tog slut där nånstans i mitten på nittiotalet.

Plattan sägs vara hans allra bäst (men jag håller hans första på Wild Apache lite högre, mer topplåtar hela tiden). Bästa låtarna för mig här är Boops (såklart, vilken jäkla hit!), Jamaica Jamaica, How Cat Go America och såklart Terminator på världens bästa rytm Run down the world.

Junior Murvin – Cool Down The Heat

Vissa skivor kan vara så svåra att få tag på men ändå inte dyra när man väl hittar dom. Har alltid velat ha Junior Murvins version på Run down the world-rytmen, en lycklig dag hittade jag den på Ebay.

Killen har ju en speciell röst och den gör sig bra till den mörka mörka rytmen, speciellt eftersom han ber alla att ta det lugnt och vill ha fred. Passar bra en dag som denna.

King Kong – Have A Little Sound

Under året som gått har King Kong växt fram till lite av en favoritartist, han har en röst som jag verkligen gillar. Sen måste man ju imponeras av jamaicanska artisters coola namn, eller snarare deras fascination för att anpassa sig till sina hjältar, eller vad säger man om artistnamn som James Bond, Charlie Chaplin, Clint Eastwood, Nigger Kojak, John Wayne & King Kong?

Have A Little Sound ligger på Run Down The World-rytmen, jag måste komma ut och säga att det är den rytm som jag gillar allra allra bäst. Den är hård och lite mystiskt, jag älskar den! Vet att jag förut dissat Super Cats version som heter Terminator men jag har ångrat mig, förlåt den är väldigt bra den med!

Junior Reid – Rappa Pam Pam

Junior Reid - Rappa Pam Pam

Igår skrev Nanushka Yeaman i DN att Soundkillafamiljen hade kört ett fyra timmars lång mix på typ samma one drop rytm, jag skulle inte klara en timme på Run Down The World-rytmen, men 7-8 låtar är ju verkligen bara hur bra som helst.

Hårdast av dom alla är Junior Reid:

Seeh you only have a few days more
to get the guns you hold inna the gun store.
On the first day of Christmas guess what Santa bring for me,
A Glock, a Magnum & a rusty M3
Rappa pam pam
RAPPA PAM PAM!

OBS: våld är töntigt men det låter väldigt coolt från Junior Reid.

Nitty Gritty – Run Down The World

Nitty Gritty - Run Down The World on Jammys

Run down the world är en av mina absoluta favoritrytmer, speciellt Witty/Music Master-versionerna men sen finns det ju andra också som är extra bra, Junior Reids superhårda Rappa Pam Pam, Junior Murvins Cool Down The Heat och såklart Nitty Grittys original. Den enda version som jag är besviken på är Super Cats, backingen där är inte i min smak.

Ska också finnas en bra med Robert Lee på samma rytm (även den på Jammys) men jag har aldrig lyckats få tag på den, rackarns!