R. Kelly – Relief

Det finns ingen artist jag älskar mer än R. Kelly. Ja, det är problematiskt, vad har han egentligen hållt på med? Hur tänker han? Vad gör han? Borde han sitta i fängelse? Varför kom han inte till Sverige?

Ok, för mig är han ett galet geni. Det finns ingen annan nutida artist som gjort lika många bra låtar. Han är helt enkelt outstanding. Ibland hör man folk som klagar på hans sång, det ska man inte göra, lyssna istället in den här:
Ja, han är galen. Och jag gillar det. Alla hans (24?) versioner av låten Trapped In The Closet går inte att förklara på nått annat sätt än att han har en störning. Om du inte sett den, kolla in här där han framför den live:För några dagar sen släppte han sin senaste platta Love Letter, det kom en specialversion av den på kedjan Best Buy som innehåller fyra extra låtar.

Nästan alla låtar är bra (en galen upptempoversion av When A Woman Loves, den är dock inte bra, bara galen) och allra bäst är stepperslåten Relief, en uppföljning på Happy People-skivan. Låten är några år gammal (den läckte för några år sedan) och har spelats in av Sam Amidon, du kan lyssna in hans (ironiska?) version här.

Men ingen kan göra R. Kelly bättre än R. Kelly:

B.O.P. featuring Club Artist United – I Believe I Can Fly

R. Kelly pepp! Brothers Of Peace var för mig dom allra bästa houseproducenterna i slutet på 90 – början på 2000-talet. Så vad kan gå fel när dom joinar upp sig med sångeliten och gör en R. Kelly cover?

Finns två tolvor med den här låten, två mixar som är väldigt väldigt bra! Bästa är Soul Subsidiary Church Vocal Mix som är remixen gjord av svenska Markus Enochson.

R. Kelly:s original är ju bara för mäktigt och kanske ännu lite bättre är versionen som skulle kommit ut på Love Land plattan, man kan lyssna på den här:Om inte annat spola fram 03:35 där han knackar på himlens port, mer galnare och bättre kan det bara inte bli! Man blir lite förundrad över att han låter Kelly Price spela sin mamma, för han spelar väl alla andra roller själv? Gud eller R. Kelly, vad är skillnaden?

B.O.P:s version är i all fall väldigt bra den med!

Hi-Five – Quality Time

Hi-Five - Quality Time

Soft söndag med Hi-Five! Ja såklart, det är sån här musik som går hem slöa dagar, fet soul. Låten är skriven och producerad av ingen mindre än R. Kelly, han fixade till fyra av nio av låtarna på Keep It Goin’ On plattan (han ska också köra på några av låtarna, svårt dock att höra om han är med här).

En av medlemmarna i gruppen var Tony Thompson som hade några bra låtar på sin solodebut Sexsational (så sexig var plattan egentligen inte men två tre låtar är värda att plocka upp). I alla fall, Tony sniffade ihjäl sig på freon för några år sen, sorgligt.

Ja, R. Kelly, med den här låten så börjar uppladdning inför hans spelning i Stockholm, hoppas hoppas han verkligen kommer, det blir större än Bob Marley på Grönan, på RIKTIGT!!!!

Delly Ranks & Mega Banton – Be Careful Who You Dis

Delly Ranks & Mega Banton - Be Careful Who You Dis

Såhär när 00-talet precis tagit slut och många slängde in R. Kellys fina Ignitionremix på sina topplistor så skulle jag vilja pusha lite extra för den här Jamaica-versionen. Kommer ihåg att den kom en Beenie Man också på den här rytmen (Gal dem) där han berättar om hur en viss kroppsdel på honom får tjejerna att börja sjunga, jojo, men det är den här versionen som är the shit. Delly & Mega har också gjort en helt ok version på Reggaelypso-rytmen som heter Jump & Wine, fin rytm som det finns många glada spår på.

Lite roligt är det att R. Kelly har fått credit för att skrivit låten, gamla hederliga adapted har försvunnit.