Anthony Hamilton – You’re My Type Of Woman

Vad jag vet finns det tre outgivna soul/R&B-skivor från nittiotalet som är fantastiska rakt igenom: Frank McCombs outgivna Motown album (som iofs för några år sen kom ut på Expansion och på CD-baby), Ericka Yanceys fortfarande omöjliga Ericka och sist Anthony Hamiltons XTC.

Om Franks skiva är ren soul, Erickas är R&B så är Anthonys en härlig blandning. Dagens låt You’re My Type Of Woman är en tydlig flirt med det gamla soulsoundet, medan I Wanna Be With You är hård R&B.

Två andra helt fantastisk låtar på albumet är Total XTC och Spend Some Time, modern soul från nittiotalet.

Efter den här skivan har Anthony Hamilton fått släppa fyra fullängdare, skönt att det finns lite rättvisa i alla fall!

Jamie Hawkins – Lost My Mind [Scott Storch remix]

Vad jag vet finns det tre olika plattor med Jamie Hawkins: Två stycken samplers där alla låtar inte är med, dels den officiella samplern, sen en skiva som följde med tidningen Vibe, den har samma låtar som den andra förutom en extra låt, nämligen Scott Storch remixen av Jamies låt som kom ut på tolva: Lost My Mind. Jag älskar originalet men måste säga att den här lite svalare men modernare mixen är riktigt bra.

Den sista skivan som finns är hela den outgivna Jamie Hawkins-plattan, den vill man ha för låten By My Side, bästa låten på skivan. Dom andra extralåtarna (Spend My Life With You, It’s Over Now, Do You Remember och The Story) når inte upp till dom andra topparna.

Joe – All Or Nothing (Georgie Porgie – Adams remix edit part 2)

Det är sjukt att en Toto gör en låt som så många vill sampla! Det här är Joe:s version som drogs tillbaka, antar att samplingen inte blev godkänd.

Eric Benet och Faith Evans version är annars riktigt bra!

Har ledsnat på mix nr 1 av den här så det här är Adams part 2-mix, som låter nästan lika som mix 1 men lite lite annorlunda.

Sharissa – Come Around My Way

Sharissa - Every Beat Of My Heart

Första gången jag hörde Sharissa så var det hennes I can’t wait från No Half Steppin’-plattan, det är en riktig kanonlåt så jag hoppades att hon skulle komma ut med nått nytt. Men det gjorde hon inte, hennes nästa platta drogs tillbaka och det är riktigt synd för den innehåller många bra spår.

Dom bästa är I got love, In love with a thug (med R Kelly!!!!), Every beat of my heart och Come around my way.

Det här är den softaste av låtarna på skivan.

Room Service – Put It On You

Room Service - Put It On You

Outgiven R&B från 1997, riktigt bra platta som producerats av Allen ”Allstar” Gordon (som gjorde SWV:s Right Here, dom första som fick sampla Michael Jackson)! Såhär säger skivbolaget om deras sound:

Allstar and Room Service has created a fresh, feel-good, sample-free, up-tempo album, with a soulful blend of pop, R&B, gospel and urban sounds.

På konvolutet får man också reda på att Ivan Matias (leta upp hans Japanplatta, Somebody Knows How You Feel är ju en bra låt) och Andrea Martin ligger bakom några av låtarna.

Bäst på plattan tycker jag att Put it on you, Ride this vibe och Loneliness rules (varning slickare än såhär blir inte soul).

III Frum Tha Soul – Fever

III Frum Tha Soul

De här plattan kom egentligen inte ut. Eller hur gick det till egentligen? Hittade först ett japanskt exemplar, den gavs ut i Japan 1998 men sen verkar det ha pressats upp några amerikanska exemplar innan det bestämdes att den inte skulle släppas. Tråkigt för det är en helt ok skiva med en oerhörd topplåt: Fever är ju helt fantastisk!!!

Låten bygger på en Love Unlimited/Barry White sampling från låten Midnight And You. Originalet är fin och det härliga är att III Frum Tha Soul verkligen utnyttjar samplingen och gör nått ännu större/bättre.

Othello – If You Wanna Get Down

Othello - If You Wanna Get Down

Outgiven promo-soul från slutet av nittiotalet. Jag vet inget om Othello (det står tyvärr ingen info på cd:n, i vanliga fall brukar det kunna finnas en liten story om gruppen) men skivan som skulle kommit ut på Relativity är riktigt fin och innehåller tre topplåtar, självklart då den här, In And Out Of Love och Special Kind Of Love. Jag har sett på nån japansk site att det ryktas om att det är Johnny Gill som sjunger, kan det verkligen stämma?

Sam Salter – Once My Sh..(Always My Sh..)

Sam Salter - Once My Sh..(Always My Sh..)

Maken till egoskiva kan nog inte ens R. Kelly göra! Första gången jag hörde Sam Salter var med låten Your Face som bara är en helt otrolig jäkla soullåt (leta upp den om du inte hört den). Han kom ut med ett debutalbum på LaFace som hade några riktigt bra låtar.

Efter sin första så skulle han göra en uppföljare, hur gör han då? Jo, självklart vill han hitta ett tema, Sam väljer The Little Black Book där han låter olika tjejer berätta mellan låtarna om deras förhållanden/sexmöten. Det här är tex pratintrot till Did I Die:

Yeah, I remember that night,
I mean he created this whole scene,
As a women, I mean
every women should experience a man like that
at least once in their life.

Självklart kom aldrig plattan ut. Det är synd för dels är den ju en konceptplatta (påhittad eller ej) och det är ju flera riktigt bra softa rnb-låtar på den. Mest av allt gillar jag Money Can’t Buy You, Did I Die och Once My Shit.