Smokey Robinson & The Miracles – From Head To Toe

Smokey - From Head To Toe

Ren och skär glädje signeras nästan alltid Motown. Det tjoas överallt över Chris Clarkes version av From Head To Toe. Den är grym och när jag ställer den bredvid Smokeys, blir valet ändå enkelt. Smokey är bäst!

Låten finns med på deras finfina LP Going To A Go Go som var topprankad när tidningen Pop gick igenom världens bästa plattor. Det kan man fatta för alla, ja precis alla låtar på skivan är underbara.

Smokey Robinson & The MiraclesFrom Head To Toe:

Chris ClarkeFrom Head To Toe:

Martha & The Vandellas – Happiness Is Guaranteed

Att se Martha Reeves live på Gustav Adolfs torg i somras skar ett djupt hål i hjärtat. Vissa gamla stjärnor åldras inte med värdighet. Eller så blev hålet extra djupt för att jag är så sjukt förtjust i hennes Watchout-platta. Det enda roliga var att hon brände av Bless You, finfin låt.

Happiness Is Guaranteed, det är slut mellan Marthas gamla kille och hans nya tjej, hon vill att han ska kom tillbaka. Hon ska göra dig lycklig! Bittert, det kommer nog inte bli nånting där. Samtidigt är melodin glad. Fint.

Soul och kärlek hör ihop, på samma hjärtskärande tema är Tell Me I’ll Never Be Alone (från samma platta) en superlåt, lyssna in den som en finfin bonus.

Tell Me I’ll Never Be Alone

Happiness Is Guaranteed

The Supremes – Mother You, Smother You

Supremes

Alla älskar Supremes, det är inte konstigt, det är en av världens bästa grupper och med stödet från Holland Dozier Holland var dom oslagbara.

Jag håller med alla som tycker att deras … sings Holland Dozier Holland är världens bästa platta och en låt som jag verkligen gillar extra mycket därifrån är Mother You, Smother You. Det här är ren och skär lycka.

Jimmy Ruffin – Bless You

Jimmy Ruffin - Bless You

Jimmy Ruffins Top Ten platta är en av Motowns bästa skivor dvs en av världens allra bästa album! Om jag minns rätt finns det några olika pressar, jag har för mig att det här är den första med det monokroma utseendet och det ska finnas en senare som är lite svårare som har flerfärgstryck på framsidan.

Bless You är cover på vita Tony Orlando:s hit och ungefär sådär en miljon bättre än originalet. Jimmys röst är bara så mycket starkare!

The Isley Brothers – Stop! In The Name Of Love

Isley Brothers - Stop In The Name

Jag fascineras av Holland, Dozier & Holland och det härliga med att låta killar och tjejer spela in varsin version av låtarna. Har man tröttnat på Supremes letar man upp Isley Brothers version.

Låten ligger på deras This old heart of mine-LP med det otroligt tråkiga omslaget med foto av ett vitt par på stranden. Skönt att vinden vände i USA och artisterna själva fick pryda sina skivor.

The Temptations – Since I Lost My Baby

The Temptations - Since I Lost My Baby

Gulp och snörvel, klassisk melankoli levererad av David Ruffin på sång och skriven av ingen mindre än Smokey Robinson, såklart det blev en superhit.

Otroligt stilfullt och snyggt omslag på albumet, de vita pallarna, vita kostymerna och liten svart Gordy-logga. Musik är snyggast på vinyl.

Låten har spelats in av ett gäng andra artister, Luther Vandross version är också värd att lyssna in.

Smokey Robinson & The Miracles – My Love Is Your Love (Forever)

Smokey Robinson

Isley Brothers outgivna version av den här pärlan har hypeats så mycket att alla sjuåringar kan texten utantill. Med all rätt, den är bra och jag måste säga att jag gillar Smokey:s ännu mer! Låten finns med på Make It Happen albumet, ännu en av dom här plattorna med Smokey som tillhör världens bästa skivor.

Min andra favorit från den är It’s A Good Feeling, skriven av Holland Dozier Holland, oh yeah, kvalité! My Love Is Your Love är gjord av Ivy Jo Hunter och Stevie Wonder, kul att Stevie står bakom en sån poppig och härlig låt.