Professor Grizzly – Informer Mus Die

Professor Grizzly - Informer Mus Die on Massive B

Dagens sanning: När mina kompisar med sitt barn var hemma hos mig för några månader sen, så var den här låten på i bakgrunden. Barnet som bara var några månader då, började veva med armen i takt till musiken och digga!

Sleng Teng-rytmen är den första digitala rytmen och den kan fortfarande få folk att bli galna, vuxna och barn! Andra sidan på tolvan är också suverän, det är Burro Banton som kör på samma rymt, låten heter Attention. Jag är ett stort fan av dom här Massive B-tolvorna som kom på nittiotalet; det är bra låtar, bra rytmer och fint pressad vinyl.

Den näst bästa Professor Grizzly-låten på Massive B heter Hero och ligger på Answer rytmen.

Burro Banton – Badder Den Dem

Igår läckte senaste Massive B-rytmen ut som heter Da Eagle. Bästa låten är som vanligt Burro Bantons bidrag, den här gången heter låten No Lye Low.

Varenda år släpper Massive B i alla fall två rytmer, dom är lite hårdare än dom från Jamaica och gör mig nästan alltid lycklig. För två år sen så lyckades Bobby Konders (killen bakom Massive B) extra bra med No Borders-rytmen och han gjorde det årets bästa låt tillsammans med Burro Banton, nämligen Badder Den Dem. Jag kan inte komma nån hårdare låt som kommit, ja i alla fall dom senaste tio åren.

När man hör Burro låter han som en kille som väger åtmintone 250 pannor men så är det inte. Kolla in den här videon från åttiotalet:

Här är Badder Den Dem, hååååååååårt:

Elephant Man – Wave UR Flags

Elephant Man - Wave UR Flags

Bobby Konders har ju med sitt skivbolag/sound system Massive B gjort dom fetaste/hårdaste rytmerna senaste åren: World Domination, Rah Rah, Bang Bang, Da Go Go, Hard Grind och March Out, är ju grymma rytmer och dom största dancehallstjärnorna har ju voicat. Sen är det ju ett extra ess i rockärmen att han har Burro Banton som han alltid slänger in på sina rytmer, han har ju den raspigaste rösten av dom alla!

Den här låten är på March Out-rytmen, andra bra på den är med Burro (såklart), Bunji Garlin och Tony Matterhorn.

Förresten, det finns en bra dokumentär om Bobby/Massive B här:

P.S Vad tråkigt det var att Massive B ställde in senast på Göta Källare, hoppas dom kommer igen!