Lisa Fischer – Woman [Masters At Work remix]

Det har varit mycket snack om vad som är riktig house senaste tiden, det enda jag vet är att det inte är Swedish House Mafia som står för den i alla fall, hehe.

Satt en dag och slösurfade discogs.com, gick igenom gamla Blaze och Masters At Work tolvor och såg plötsligt en som jag inte hade! Köpte på studs och damn så bra den är (nu i efterhand har jag ett svagt minne att min kompis Magnus kan lirat den här för mig när det begav sig).

Det är är Masters At Work (Louie Vega & Kenny Dope Gonzalez) när jag älskar dom som mest: upplyftande, liveinstrument och finfin sång.

Antar det ska finnas en originalmix, har inte hört den.

Luther Vandross – Are You Using Me

Ok, Luthers Are you Using me var faktiskt löjligt hypad då när det begav sig där runt 1998. Och hypen hade rätt (hur ofta händer det?), det är här en av världens bästa låtar!

Jag saknar Luther fruktansvärt mycket. Och vad hände egentligen med Masters At Work, gav dom upp? Kände dom att dom gjorde världens bästa låtar men inte fick nått gensvar? Nått sånt måste det varit.

Det här är Masters At Work 12″ mixen, lite annorlunda än LP-mixen, som du kan hitta på här på Spotify. Båda är bra men tolvtumsmixen är kanske lite lite bättre.

Kenny Lattimore – If I Lose My Woman [M.A.W. mix]

Kenny Lattimore - If I Lose My Woman [M.A.W. mix]

Jag har alltid varit ett fan av Kenny Lattimore, på hans tre första plattor fanns det alltid en tre/fyra låtar som var riktigt bra! Det var R&B men mer åt soulhållet än vad som är vanligt. Sen är ju hans plattor med sin fru Chante Moore helt ok men om jag ska välja en enda låt, så är det den här Masters At Work-mixen som är den bästa. Originalet är en lugn soft låt, helt ok kan jag tycka men remixen är fröjd för dansgolvet.

Stephanie Mills – Latin Lover

Stephanie Mills - Latin Lover

Masters At Work dvs ”Little” Louie Vega och Kenny ”Dope” Gonzales tog tillbaka liveinstrumenten till dansmusiken. Stäng in några tjejer och killar som spelar riktiga instrument i ett litet rum och låt dom lyssna på disco tills öronen blöder, kör in dom i studion och låt dom spela av sig! Det var ett vinnande koncept. Nu tycker jag inte allt dom gjorde är bra men det fanns en tid där alla vokala grejjer som dom släppte blev klassiker.

Minns att det första jag hörde med dom gjorde mig alldeles till mig nämligen The Braxtons cover på The Boss, det fanns ju en sprudlande glädje som gjorde att man inte kunde göra nått annat än att älska det! Just den här glädjen hör man inte så ofta. Jag tror att deras bästa tolvor kom kanske mellan 1997 och 2000, kan det stämma?

Speciellt kul är det att dom plockar upp gamla artister där deras bäst före datum nog egentligen gått ut men dom visar att dom fortfarande är the shit! Stephanie Mills har gjort massor av bra låtar (Keep Away Girls är min bästa med henne) men det var ju tidigt åttiotal.