Luther Vandross – Are You Using Me

Ok, Luthers Are you Using me var faktiskt löjligt hypad då när det begav sig där runt 1998. Och hypen hade rätt (hur ofta händer det?), det är här en av världens bästa låtar!

Jag saknar Luther fruktansvärt mycket. Och vad hände egentligen med Masters At Work, gav dom upp? Kände dom att dom gjorde världens bästa låtar men inte fick nått gensvar? Nått sånt måste det varit.

Det här är Masters At Work 12″ mixen, lite annorlunda än LP-mixen, som du kan hitta på här på Spotify. Båda är bra men tolvtumsmixen är kanske lite lite bättre.

Luther – May Christmas Bring You Happiness / Margie Joseph – Christmas Gift

God jul och vilket fantastiskt omslag! Kolla in hur lycklig Luther Vandross är bakom flygeln.

Funky Christmas är en gammal julskiva där skivbolaget Cotillion samlade sina största stjärnor och lät dem sjunga in gamla och blivande klassiker.

Bäst på plattan är Luthers båda bidrag (härom dagen la jag ut hans andra låt), Margie Josephs Lamont Dozier skrivna och producerade låtar och Impressions covers på I Saw Mommy Kissing Santa Claus och Silent Night .

Mer julkänsla än såhär kan det inte bli!

LutherMay Christmas bring you happiness:

Margie JosephChristmas Gift:

Luther – At Christmas Time

Luther Vandross har skrivit två av världens bästa jullåtar (det här exemplaret kommer på rolig jamaicapress men finns såklart på amerikansk singel och tolva).

Jullåtar är svårt, det är mycket lättare att göra cover på en standard, än att skriva en ny låt som har den där riktiga julfeelingen. Det har dock Luther lyckats med. Synd bara att det är så få som förstår det.

Luther Vandross – I Won’t Let You Do That To Me

Luther hade verkligen en fantastisk röst, det är konstigt att han inte blev en större superstjärna än han var. I Won’t Let You Do That To Me är en lite senare nittiotalslåt som helt låter oss höra vilken grym pipa han hade (låten finns också inspelad med The Main Ingredient, fin version även det).

Luther säger att han tänker inte ta nån skit mer, han kommer inte låta sig bli bedragen en tredje gång:

The first time, a mistake
Second time, a bad decision
Third time, there won’t be one
‘Cause I won’t let you do that to me

The first time, a mistake
Second time, a bad decision
Third time, honey, dream on
‘Cause I won’t let you do that to me

Några andra låtar som jag tycker man inte ska missa med Luther är:

  • You’re the sweetest one – på samma LP finns Better Love, superb även den!
  • Are You Using MeMasters At Work när dom var som bäst, härlig livekänsla i låten!
  • At Christmas Time/May Christmas Bring You Happiness – är ju julen i ett enda paket, alltså versionerna från gamla Funky Christmas plattan.
  • Nobody to Love – lite softare än dom andra på listan, sorglig och fin.
  • I wanted your love – superdiso!