Chez Damier & Leroy Burgess – Your Love

Om man följt bloggen under året så har det råkat framkomma att jag har idoler. Okejdå, mina fem största är Leroy Burgess, Early B, Super Cat, R. Kelly och Kenny Bobien.

Leroy Burgess har inte riktigt samma fantastiska röst som han hade på åttiotalet men jag älskar honom ändå. 2004 spelade han in den här feelgoodhosuesoullåten tillsammans med Chez Damier, den kom på en antal olika mixar på två tolvor, jag gillar den här bäst.

Året efter kom det en vit med Glenn Underground och Leroy Burgess som hette Feel Me, mycket bra även den.

Logg – I Know You Will

Hur kan man inte älska Leroy Burgess? Jag vet att du kommer att göra det. Logg som gruppen heter släppte en LP på Salsoul som faktiskt är bra rakt igenom (lite ovanligt för discoplattor). Förutom singlarna så lyssna speciellt in Something Else och Sweet To Me. Men bäst av alla låtar och en av dom absolut bästa jag nånsin hört, det är I Know You Will! Jag gillar tom de instrumentala delarna där runt fyra minuter.

Salsoul har ju som bolag fått en del skit, det är synd för att det finns en del riktigt bra låtar där, speciellt dom där Leroy och Greg Carmichael var med och bidrog.

Leroy Burgess – Heartbreaker

Leroy Burgess - Heartbreaker on Salsoul

Leroy Burgess har medverkat/skrivit/sjungit på massor av grymma discolåtar men det här är enda låten han gav ut i eget namn när det begav sig. Den är ju såklart grym men kolla också in allt annat han gjort!

För några år sedan kom det ut två samlingar på Soul Brother Records med Leroy, den ena heter The Voice och den andra heter The Producer, båda är såna man måste ha om man inte har originalen, speciellt för att varenda rackarns låt på dom kommer göra dig så glad.

Dino Terrell – You Can Do It

Dino Terrell - You Can Do It

Alla har ju sina idoler. När det gäller disco, så är det ingen som jag gillar mer än Leroy Burgess! Han släppte ju bara en låt under sitt eget namn när det begav sig på åttiotalet (HearbreakerSalsoul, härlig låt), men han skrev/producerade/medverkade på en massa fina dängor, som letat sig in min disco/boogiesamling.

Dino som sjunger har jag ingen koll på förutom att han också sjöng på Intrigues båda tolvor, som är riktigt fin disco det med.

Mer låtar med positiva budskap tack!