Al Campbell – One Beer Bad Boy

Al Campbell - One Beer Bad Boy

Öl kan ibland ta fram dåliga sidor av folk som Al Campbell berättar för oss. Killen dricker öl och när han får i sig lite, psykar han ur och börjar mucka. Han är en One beer bad boy som gatorna farliga för vanligt folk.

Sight you at a dance,
You was drinking a beer;
Nothing a nice u so.
Every sip you take, you lick your chest
And say you are the toughest.

You just a one beer bad boy!

Mr Vegas, Shaggy & Josey Wales – Sweet Jamaica [Remix]

Ny dancehall på vinyl hör ju inte till vanligheterna. Känns lite sorgligt, hur ska folk hålla koll på vilka låtar som kom när man går tillbaka i tiden? Kanske ett nördproblem.

Det här var en av förra årets bästa låtar, där Mr Vegas (vad bra han är live!) joinar med gamla Josey Wales och kungen Shaggy på klassiska Lecture-rytmen. Mycket bättre än såhär blir inte reggae!

Jim Brown – See Him Deh

Ända sen jag hörde Jim Browns version på Lecture (eller Lecturer som den heter ibland) har jag älskat sönder den, det här är ren glädje. Lägger med B-sidan, som inte är helt instrumental, utan Jim kommer in litegrann på den, bonus!

Jim BrownSee Him Deh

Jim Brown & Studio One BandSee Him Deh (version)

Plyers – Bring Your Love To Me

Plyers - Bring Your Love To Me

Plyers eller Pliers som man också känner honom, blev ju superkänd när han joinade med Chaka Demus och gjorde ännu en version av Murder She Wrote. Båda hade ju haft rätt långa karriärer innan dess och på den här låten är Plyers rätt ung (i alla fall på fotot). Här tar han sig an fina Lecture-rytmen och gör en avskalad version där man verkligen får njuta av hans grymma röst!

Early B – Certain Food We Eat

Early B - Certain Food We Eat

Det finns artister och sen finns det idoler. Early B är min idol, allt han hann göra innan han sköts på en fest 94 är fantastiska saker. Det skönaste med honom är att han hade så bra texter, dom kan handla om saker som att hur överlägsen cykeln är emot bilen, varför man inte ska dricka sprit och köra bil och att man ska ta hand om sin familj.

Ryktet säger att han fick sitt namn från att han var en early bird när han deejayade på soundsystems. Doktorn och Super Cat var först på soundsystemet King Majesty, för att sen bli mer kända med Killamanjaro. Kolla in filmen där Early B kör loss (killen med hatten är ivägen ibland):

Den här låten är från plattan Phillip Fanna Tackles The Doctor Early B, där Early B kör ena sidan och Phillip andra på samma rytmer. Den är tillsammans med My Friends Circle Jamaica-plattan som han gjorde med Malibu, mina favoritskivor med doktorn (men alla är bra!).

A clean heart and a clean mind is important to everyone
but a clean belly can make you live long, so mind what you eat!

Tänk på det och jobba vegetariskt.

Early BCertain Food We Eat:

Phillip FannaDon’t Be Surprised: