Quentin Harris & Colton Ford – Love Has Found A Way

Det fanns ett tag där på 2000-talet där Quentin Harris regerade, hans remixar och produktioner hade ett helt eget distinkt sound. Lyssnade igenom dom gamla tolvorna (det här var ju när det fortfarande kom tolvor på housescenen) och min bästa är nog hans remix på Blaze & Sybil When I Fall In Love.

I alla fall, 2006 kom han ut med en platta som jag tror bara kom ut i Japan (nu finns den på Traxsource också). Plattan är bra och det är en riktigt standoutlåt som inte kom på tolva och det är Love Has Found A Way.

Tror inte jag har hört nått annat med Colton Ford men det finns mer info om honom här.

Giant Swing – Whatever You Want

Wooten Brothers gör det igen, här på en Japan-only platta med Giant Swing (som är Takuji Kura & Robbie Danzie, den senare minns man ju från fin japansoulpop).

Bröderna är med på tre låtar: Good’N Plenty (tidig midtempo 90-talssoul, låter tidstypisk kanske i lite negativ bemärkelse men dom har ju fantastiska röster), Unconditional Love (näst bästa låten på plattan, högre tempo och ibland retar jag mig på trummaskinen, men hey, det är bra soul!) och Whatever You Want (tut tut, bra låt).

Earth Wind & Fire – Fantasy (Shelter DJ Mix)


Jag slutar aldrig att förundras över hur spännande saker som kommer ut i Japan. Soul Source gav 2002 ut Earth Wind & Fire Remixes, ett gäng med nya mixar där houseeliten får remixa Earth Wind & Fire.

Det är två låtar som har det extra, Blaze remix av Fantasy och Masters At Work:s version av Can’t Hide Love. Båda kom ut på tolva i Japan, haft tur att nu fått tag på båda!

T.O.K. – Can You Feel It

T.O.K. - Can You Feel It

2006 släppte South Rakkas Crew cd:n Reggae Remakes som enligt dom själva är ”Reggae Remakes sounds of Jamaica’s brand new music, classical pop hits based”. Där finns Bugsy Malones version av Like A Virgin som också kom ut på sjua på Jamaica, Mr Easy med Africa och Lukie D med Take on me (ja den är fasansfull!), det var helt enkelt en salig blandning av gamla låtar som poppats upp för att passa 2006.

Tyvärr så kom skivan bara ut i Japan, likadant den här 12″ som på nått sätt skulle samla dom bästa låtarna (det gör den inte, man måste ha cd:n också).

Låten här är T.O.K (fan vad bra dom var på URF förra året och inte bra på Berns senast) med sin version av Jacksons Can You Feel It. Originalet är ju så uttjatat, man vill bara lägga sig ner och dö när man hör det. Men gör inte det, lyssna på T.O.K istället, det här är bra dansgolv!

Det var längesen South Rakkas släppte en ny rytm, i början på året kom det en ny gratisplatta The Stimilus Package, det är några låtar som är bra på den, du kan ladda ner här.

Gerry Deveaux – Come Into My Life (Make It Better)

Arghhh, hur kunde jag missa den här? På Sveriges nationaldag letade jag länge efter en svensk låt men kunde inte komma på en enda som jag tyckte vara värd att ligga här. Men då glömde jag ju den här godingen! Gerry som är Lenny Kravitz kusin har spelat in ett gäng soulpoppiga låtar, oftast då bara utgivna i Japan.

Det klart bästa han gjort är samarbetet med Angie Stone, där på hennes första soloalbum, men han har även släppt lite andra bra saker. På den här låten gästar Zemya Hamilton (alla minns väl hennes Min Arm Omkring Din Hals, sent åttiotal) och hennes röst passar in fint tillsammans med Gerry. Det är lite lite popvarning på låten och lite töntvarning på Gerrys klädsel (kolla in hans fräna peace-tatuering!) men jag gillar det ändå!

Crue-L Grand Orchestra & Philip Ramirez – Spend The Day Without You

Crue-L Grand Orchestra & Philip Ramirez - Spend The Day Without You

Ännu en sån här fin gammal japansk låt med discofeeling. Har kommit i några omgångar på tolva också men jag har den bara cd:n (tyvärr inga mer bra låtar på den). Philip Ramirez har en skön röst och sjungit in åtminstone en bra låt till:Midnight Lady som gavs ut på Strictly Rhythm tolva ungefär samtidigt som den här.

Shiro with Ian Pitter & the Freedom Choir – Why Pretend

Shiro with Ian Pitter & the Freedom Choir - Why Pretend

Gladare än såhär kan jag inte bli av musik! Det är japanskt men med hjälp av UK (japanerna tar ju ibland in dom bästa sångarna från US/UK och låter dom sjunga in små helt fantastiska låtar).

Finns utgiven i flera mixar, den kom först på albumet Shiros Songbook 2, och kom sen på Shiro Songbook 2,5 med en Mad Marci mix. Första mixen är den bästa, antar att den kan finnas på tolva?