Kenny Bobien – Why We Sing [Church Mix]

Vad jag vet släpptes det bara fyra tolvor på det lilla bolaget Equip innan det las ner, skamligt! Tre låtar med Kenny: Why we sing, Goin Up Yonder och den fina covern på Over & Over. Den sista låten gjorde Eddie Stockley och det var också en cover: You’re All I Need.

Big Moses står inte med som producent på den här mixen men jag undrar om det verkligen kan stämma för låten har helt och hållet hans sound?

Sounds Of Blackness – Try

The Spinners It’s A Shame är en bra och uttjatad låt som Try bygger på. Men det gör inte Try dålig, det är en av mina absoluta favoriter med Sounds Of Blackness. Dom är annars en klassisk gospelgrupp som följer receptet en bra låt per skiva.

Dom låtar som då är bra på respektive skiva är:

  • I’m going all the way
  • Try (den här!)
  • Optimistic
  • God Is Love (både inspelningen från 1995 och 2009)
  • Hold On (A Change Is Coming)
  • Soul Holidays

Natalie Wilson & The S.O.P. Chorale – Act Like You Know [No rap mix]

Det är inte så ofta gospeldängor kommer på tolva, men här är en. Här finns en mix utan rap (det är den vi lyssnar på), den finns inte med på hennes platta, bara tolvan.

Hård produktion, det är härligt med modern gospel. Om du gillar gospel, måste jag passa på och pusha lite för den här schyssta bloggen: http://dagensgospel.wordpress.com/

Commissioned – I Love Thinking of U

Det här är originalet till Soul:s fina version. Commissioned har ju radat upp otaliga album, den här låten är från plattan Number 7. Bästa skivan jag hört med dom är Time and Seasons som innehåller 3-4 riktiga kanonlåtar.

I Love Thinking of U är från 1991 och låten verkligen droppar av soul. Och Gud, låt det inte skrämma er!