Prince Jazzbo – Crabwalking

Calling all dancers! Prince Jazzbo kör över Horace Andy:s Skylarking på ett härligt sätt! Gillar också hans version på The Cables Baby Why (Playboy version) och You Don’t Love Me (No, No, No) (Fool For Love), alla tre från ungefär samma tid.

Crabwalking är coolt mixad, jag älskar dom här stoppen som är inlagda i rytmen!

Prince Jazzbo gick sen vidare och startade sitt skivbolag Ujama där det finns många fina avskalade produktioner.

U-Roy – True Confession

U-Roy - Version Galore front

Alltså stackars U-Roy! Han började deejay:a tidigt 60 tal, gjorde sig ett namn, spelade in nån singel, blev upptäckt på riktigt när John Holt hörde honom göra en version av hans egna Wear You To The Ball. John fick in honom till Duke Reid.

U-Roy får några feta hittar (Wake The Town och Rule The Nation) och hans första album spelas in. Han får chansen att spela in alla Treasure Isle:s tjockaste hittar, plattan kommer att bli fantastisk!

Albumet kommer ut och vad har hänt med omslaget? Jo, nån har skrivit fel, det står I-Roy istället för U-Roy!!!! Puh, hur kan sånt där hända, I-Roy är ju en riktig artist, man vill inte att ens egna skiva ska tilskrivas nån annan. Till nästa press av skivan var felet rättat och U-Roy kunde andas ut.

Man brukar ju ofta se felstavningar på plattor från Jamaica, jag tänker mig att det beror på att nån skrivit lite otydligt på en lapp, man kanske ringer in sin beställning eller så är det sånt som bara händer.

Den här låten är ju egentligen The Silvertones med sin True Confession, fast med U-Roy:s sång/rap.

Marshall Sleepy – Hangover Style

Marshall Sleepy - Hangover Style

En kväll satt Magnus och jag och spelade igenom några av mina reggaeskivor, jag plockade fram Horace Andy:s cover på Love Hangover som jag inte spelat sen jag köpte den. Direkt när den kom på, fick Magnus sitt ”det här är en jävligt bra låt”-face och satt alldeles tyst. Sen vände jag och slängde på dj-versionen som jag inte ens lyssnat på innan och vi kom överrens om att det här är riktigt bra för att vara dubbigt.

Den här finns utgiven på Bullwackies också (Horace version) men jag tror att mixarna ska skilja sig lite, har inte den senare.

I Roy & The Heptones – I’m In The Mood For Love

I Roy & The Heptones - I'm In The Mood For Love
Covers och versioner, reggaevärlden är fantastisk! Man snor nån annans låt (Lascelles Perkins I’m In The Mood For Love, ändrad, fel låt här förut), sjunger in den och sen kommer en dj och sjunger över den och gör en förbaskat bra version. Vet inget egentligen om den här låten förutom att jag blir alldeles svag av blandningen mellan Heptones och I Roy.