Billy Boy – Material Girl

Billy Boy - Material Girl

På nått sätt känns den digitala reggaen, som soulens motsvarighet till northern/modern soul? Fascinationen finns där för svåra skiva, ju svårare en låt är, desto bättre är den. En av mina top-wants inom just digital har varit Billy Boyo:s låt Material Girl. Jag ser den inte ofta och låten är riktigt bra, ja precis vad man önskar sig av en av sina önskelåtar.

Finns väl bara på amerikanskt släpp (även om Billy är Jamaican så verkan han spelat in/släppt många låtar bara i US).

Horace Martin – Talk Dem A Talk

Horace Martin - Talk Dem A Talk

Finfin låt på Dignitary Stylish hitrytm Jah Send Mi Come. Det är ju en rätt plastig rytm men det känns som Horace är benhård ändå! Låten kommer från rytmplattan Ram Jam Master och Horace Martins version är helt klart den bästa.

Jag har ingen speciellt bra koll på Horace, vet att jag gillar hans rootslåt Me Rule, mest för att det är en otrolig egotitel och sen är jag svag för omslaget Watermelon Man LP, där han är beredd att slaska i sig en vattenmelon.

Det finns en bra video på när Dignitary kör sin låt på rytmen:

Conroy Smith – Sugar Me

Conroy Smith - Sugar Me

I mina stora öron så kan inte digital reggae bli mycket bättre än såhär! Låten är från 1989 och kommer från Jammys stall. Den här tolvan är US-släppet på Jammys Super Power, en väldigt fin tolva för på den andra A-sidan ligger Malvo & Lizzard med Something A Badda Me, en nästan lika bra låt som Conroys Sugar me.

Steelie och Cleavie är killarna som gjorde musiken (dom har ju gjort så sjukt mycket bra saker, kolla upp!) men tyvärr dog Steelie förra året. Det finns en gammal intervju med dom här:

Gregory Isaacs – Only You

Gregory Isaacs - Only You

Ok, det är kanske lite löjligt men jag är så sjukt svag för Harry J:s produktioner/skivbolag sådär 85-87, det bara strömmade ut hur många bra saker som helst (kolla in mixtapet). Hur många singlar kan han ha släppt under dom två åren egentligen, jag antar två-tre hundra? Galet!

Minns att jag först såg den här singeln på nån auktionssajt och tänkte ”aha, Gregory har gjort en låt för Harry, spännande!!!!” (det är svårt att hitta diskografier, om nån har en för Sunset/Harry J/10 Roosevelt Ave, säg till!), men jag köpte den inte. Hittade den lite senare (exet spelar lite illa, men ni får hålla tillgodo ändå).

Gregory är ju en av superstjärnorna inom reggaen (kommer han till URF i år?) så det är extra kul att se han göra nått på Sunset-labeln. Rytmen heter Dance Hall Bubbler och precis nyligen har en del på den återutgivits men inte just den här, den är hård men passar på nått sätt bra ihop med Gregorys mjuka fina röst. Min andra favorit på den är Screw Drivers version som heter She boom style.