Snowy McEwan – Someone 2 Love

Du som inte gillar trummor och bas, spola fram till en minut, då kommer sången igång. Såklart är det Dennis Ferrer som varit framme och mixat den här sökande kärlekssången. Låten tillhör inte den typen av house som bara boomar loss, utan istället växer och växer den, starten är lite småputtrande och när den klockar in på lite över sju minuter, då är man fast!

Lyssna in dom andra fantastiska låtarna som jag lagt upp som kom på underbara bolaget Sfere.

Third Ministry Of Faith featuring K.T.Brooks – Joy to the world [Kerri’s nocturnal mix]

Oj, ser att jag fotat Dennis Ferrer-sidan men lagt upp Kerri Chandler mixen, ja det är nog så att Kerri:s version är lite bättre. Den här kom ut 2001, däromkring kom ett så massivt antal bra gospelhouselåtar, jag längtar efter att det ska hända igen.

K.T. Brooks dog tyvärr för två år sedan, han har ju medverkat på en radda bra gospelanthems.

Dennis Ferrer & Valerie Redgrave – Call

Idag är det fredag och sålkart dags för ännu mera gospelhouse. Den här godbiten minns jag var med på Magnus årslista 2001 och att jag hade totalt missat den innan dess (hur kunde jag göra det?). Valerie har en stark röst och med hjälp av kören så blir det gospelhimlen.

Låten finns på Dennis Ferrer EP:n Soul Collectives Vol. 2, den enda soulfulla låten på plattan. Det finns tre EP:s i serien, på volym 1 är låten Unconditional Love den man ska lyssna in. Kommer inte riktigt ihåg om det finns nån bra på trean?

Chris Herbert presents Asaph Womack – Shelter Me [DF’s Roofoverurhead Mix]

Sådärja! Chris Herbert var med i Blaze sådär sent 80-tal och har inte gjort så mycket efter det (förutom I’m So Glad med Fuzion som har en bra Big Moses mix). Men nog om hans karriär. Inget slår den här låten!

Asaph som sjunger har efter det här gett ut några indiesoulcd:s men ingenting kommer upp i den här klassen, det här är ju gospelhousehimlen! Det som är roligt med såna här låtar är att dom för det första inte går att sitta stilla till och för det andra: man blir superglad och börjar le när man hör dom!

Dr. Gary Henry – Faith [Kerri’s Inspirational Mix]

Dr. Gary Henry - Faith [Kerri's Inspirational Mix]

Minns den här från ett kasettband jag fick av min fina kompis Magnus, det var överfyllt av fin gospelhouse. När jag sen köpte den, hade jag svårt att avgöra vilken sida av tolvan som är bäst. Den här godingen har dels en Kerri Chandler mix och sen en Dennis Ferrer! Och båda mixarna är sådär härliga som bara house kan bli. Men Kerri Chandlers version har det långa mässande pratintrot, inget kan slå det!

Dennis Ferrer presents Third Ministry of Faith & KT Brooks – No Matter What

Dennis Ferrer presents Third Ministry of Faith & KT Brooks - No Matter What

Party all night long! När jag rabblar mina housefavoriter så glömmer jag nästan alltid Dennis Ferrer, hur kan jag göra det? Har gått igenom idag och räknat och han har producerat/mixat i alla fall sju helt fantastiska låtar (ja dom kommer nog alla komma här så jag väntar med listan). Det som gör dom låtarna så otroliga är gospelkänslan i dom, det är Gud på dansgolvet liksom.

Den här tolvan kom bara på en limiterad promo på en samling från Ibadan (men mixen heter Sfere demo mix så jag antar att den skulle kommit ut där egentligen). Men man kan ju fråga sig hur limiterad en sån här tolva är egentligen.