Jack Montgomery – Dearly Beloved / Do You Believe It

Jag har en konstig hatkärlek till northern soul. Det finns så mycket stompig skit som bara handlar om tempo och inget om känsla. Och för att inte tala om dom här låtarna som specialgjordes för England på sjuttiotalet, att nån ens kan köpt en sån singel får mig att skämmas för hela mänskligheten, tappa allt hopp om världsfred och tro att bara är jag som älskar R. Kelly.

Men det finns några låtar som jag älskar mer än allt annat, Jack Montgomerys Dearly Beloved är en av dom. En av dom svårare på Scepter (även om den dyker upp rätt ofta på Ebay), den finns på issue i två pressar, dels den här och dels med namnet My Dear Beloved. Jag kan bara inte ledsna på den här låten, vilken röst, vilken känsla, vilken text och vilken soul!

En extra krydda på singeln är att B-sidan (Do You Believe It) är väldigt väldigt bra (vilket gör att det här måste vara en av dom absolut bästa singlarna någonsin om man plussar ihop båda sidorna).

En annan intressant sak med den här singeln är att när skivbolaget Kent gick igenom Scepter/Wand:s gamla lager i Nashville, så hittade man kartongen till bandet med originalinspelningen för Dearly Beloved. Kartongen innehöll ett annat band men det stod att den skulle innehålla tre till inspelningar med Jack, tre som inte givits ut! Sex år senare snackade man med grannen i Nashville som visade sig ha originalbandet men tyvärr fattades dom tre outgivna låtarna. Osis!

Dearly Beloved:

Do You Believe It: