Beres Hammond – Oh I Miss You

Beres Hammond - Oh I Miss You

För någon månad sen så återutgavs Beres Hammonds Do This World A Favour på sjua för att pleasa northernsoulvärlden. Eller återutgavs, den har bara funnits på LP förut, så det var första gången den kom på singel. Konstigt det här med att vissa personer måste ha en låt på singel för att det ska vara på riktigt (minns att Soul Sam pressade cd-spår på sjuor för att kunna spela dom).

Bra låt men frågan är om inte Oh I Miss You är mer catchy, jag gillar den mer helt enkelt. Och det finns två övergrymma versioner av samma låt, en uptempo och en supersoulig. Den med lite mer tempo är också bara ett LP spår (resten av LP:n är tråkig). Båda är riktig sommarsoul.

Brotherhood versionen:

Water Lily versionen:

Kenny Lattimore – If I Lose My Woman [M.A.W. mix]

Kenny Lattimore - If I Lose My Woman [M.A.W. mix]

Jag har alltid varit ett fan av Kenny Lattimore, på hans tre första plattor fanns det alltid en tre/fyra låtar som var riktigt bra! Det var R&B men mer åt soulhållet än vad som är vanligt. Sen är ju hans plattor med sin fru Chante Moore helt ok men om jag ska välja en enda låt, så är det den här Masters At Work-mixen som är den bästa. Originalet är en lugn soft låt, helt ok kan jag tycka men remixen är fröjd för dansgolvet.

Stephanie Mills – Latin Lover

Stephanie Mills - Latin Lover

Masters At Work dvs ”Little” Louie Vega och Kenny ”Dope” Gonzales tog tillbaka liveinstrumenten till dansmusiken. Stäng in några tjejer och killar som spelar riktiga instrument i ett litet rum och låt dom lyssna på disco tills öronen blöder, kör in dom i studion och låt dom spela av sig! Det var ett vinnande koncept. Nu tycker jag inte allt dom gjorde är bra men det fanns en tid där alla vokala grejjer som dom släppte blev klassiker.

Minns att det första jag hörde med dom gjorde mig alldeles till mig nämligen The Braxtons cover på The Boss, det fanns ju en sprudlande glädje som gjorde att man inte kunde göra nått annat än att älska det! Just den här glädjen hör man inte så ofta. Jag tror att deras bästa tolvor kom kanske mellan 1997 och 2000, kan det stämma?

Speciellt kul är det att dom plockar upp gamla artister där deras bäst före datum nog egentligen gått ut men dom visar att dom fortfarande är the shit! Stephanie Mills har gjort massor av bra låtar (Keep Away Girls är min bästa med henne) men det var ju tidigt åttiotal.