Horace Andy – I’ve Got To Get Away

Horace Andy är en av mina absoluta favoriter (och inte bara min antar jag). Här gör han en cover på en John Holt låt (originalet kan du höra här). Dr Alimantado tog sen Horace version och sjöng över och kallade den Poison Flour (lyssna här). Låtar älskas och återanvänds.

I’ve Got To Get Away är från plattan Horace Andy sings for you and yours, en helgjuten skiva som kom där nån gång efter Horace lämnade Studio One. Näst bästa låtan är versionen av Money is the root av all evil, stenhård version. Gillar också hans återinspelning av Skylarking med Bunny Lee från samma period men som inte är med på albumet.

The Minstrels – People Get Ready

Minstrels - People Get Ready

Det kanske är svårt att misslyckas när man gör cover på Curtis Mayfield, men det här är ändå en riktigt fin version. Har ingen aning om vilka Minstrels är men har sett låten på UK Studio One några gånger och då har den varit löjligt dyr på Ebay. Nu finns den utgiven på japansk label.

Jag har den på Coxsone Jr:s utgivning, en platta som heter Mojo Rocksteady och var en hyllningsplatta till gamla rocksteadylåtar och gavs ut i samband med en en klubbnatt på Skateland eller nått liknande.

I alla fall, han hade ingen tillåtelse av sin farsa, som blev arg och licenserade ut låtarna till Heartbeat som kom med nästan samma platta några år senare. Tror att dom aldrig löste det och var fiender till riktiga mr Coxsone dog. Sorgligt!

Soul Makers – Girls Like You

Soul Makers - Girls Like You

Alltså vad ska man säga, den här killen Prince Buster hade verkligen allt. Den här sjuan innehåller två övergrymma låtar.

Ena sidan med Prince Buster Allstars är en cover på countryklassikern Green Green Grass Of Home, lyssna in beatet och pianot. Väldigt bra twist på originalet.

Vänder man sida så dyker det här pianot upp igen. Vilken sjukt bra melodi. Låten är från 1968 och pianot skulle kunna bli en fin hiphopsampling. Prinsen har såklart skrivit låten, skulle inte säga nej till en instrumentalversion av Girls Like You, finns det?

Prince Buster AllstarsGreen Green Grass

Soul MakersGirls Like You

The Sensations – Sweets For My Sweet

Oj det snurrar i min skalle, är det här The Sensations eller är det Bobby Aitken & his Carib-beats? Jobbigt med dom här noname-singlarna. Ehh, det är nog samma sak grupp va? Det här är första Jamaicaversionen av Sweets For My Sweet och den går inte av för hackor.

Även andra sidan på den här singeln (Love Makes The World Go Round) är riktigt riktigt bra!

Sweets For My Sweet:

Love Makes The World Go Round:

Jimmy Ruffin – Bless You

Jimmy Ruffin - Bless You

Jimmy Ruffins Top Ten platta är en av Motowns bästa skivor dvs en av världens allra bästa album! Om jag minns rätt finns det några olika pressar, jag har för mig att det här är den första med det monokroma utseendet och det ska finnas en senare som är lite svårare som har flerfärgstryck på framsidan.

Bless You är cover på vita Tony Orlando:s hit och ungefär sådär en miljon bättre än originalet. Jimmys röst är bara så mycket starkare!

Prince Buster – Your Turn (Sad Song)

Prince Buster - Your Turn

Är man ett galet geni om man snor en bra låt, skriver om texten lite och anger sig själv som ensam låtskrivare? Det finns i alla fall en viss likhet mellan Otis Reddings Fa Fa Fa Fa Fa (Sad Song) och Prince Busters Your turn. Fantastisk låt är det.

Mitt exemplar på singel spelar väldigt väldigt illa första biten men i alla fall bättre än den som ligger upp på Youtube. Skulle vara kul att hitta ett bra ex nån gång.

Prince Buster – Sister Big Stuff

Prince Buster - Sister Big Stuff on Melodisc

Jag är väldigt svag för Prince Buster, han hade en grym känsla för vad som är en hit och skämdes inte för att låna/sno det som andra gjort bra. Har listat ett gäng av mina favoritlåtar med honom under året som gått, du kan hitta dom här.

Sister Big Stuff LP:n släpptes i England på Melodisc och är ett gäng covers där prinsen tolkar låtar han gillar. Och han gör det förbannat bra, jag gillar tom Bridge Over Trouble Waters, en låt som jag direkt hatar i alla andra versioner.

Han vrider och vänder på Jean Knights Mr Big Stuff, slöar ner den och gör den överlägset bästa versionen någonsin. Sen tar han John Holts Stick By Me och gör den till sin egen. Han tar också Sata A Masa Gana och gör en lika bra version som Abyssinians. Vilken kanonskiva det här är!

Sister Big Stuff:

Stick By Me: