Truce – It’s Alright

Cassio Ware joinar med Ricky Nelson. New Jersey. Ja, vad finns det mer att säga? Det sjuka är att låten är sjutton år gammal. Vad har dom åren tagit vägen? Cassio låter i mina öron lika fräsch nu som då.

Det är en grym inledning där Cassio berättar om allt skit som finns i världen men ta hans hand och känn kärleken, det är ok att älska Cassio Ware.

Cassio Ware – Happy Birthday Baby [Ruben Toro & Big Moses Mix]

Det finns väldigt få födelsedagslåtar som inte är töntiga. Jag kan nog bara komma på tre: Kenny Bobiens cover på Stevie Wonders Happy Birthday (den kom på en japansk Stevie-hyllningssamling för några år sen), Cassio Ware:s egna Happy Birthday Baby och R. Kellys It’s Your Birthday.

Det finns en gemensam nämnare mellan dom två första, det är Big Moses som har mixat båda!

Cassio – Baby Love

Street Style var ett litet underbolag till Easy Street och jag antar det var Blaze som styrde och ställde där eftersom alla releasar har deras mixar. Labeln släppte fem tolvor tidigt nittiotal och alla var riktigt bra, sånt gör mig väldigt glad! Förutom att dom lät lite åt samma håll (ja hur ska man beskriva det, deras egen beskrivning är nog sexigt i en positiv bemärkelse), så hade alla snygga labels också. Sånt känns viktigt nuförtiden när allt är mp3.

I alla fall, dom fem som kom ut är:

  • CassioBaby Love ja, det här är nog min absoluta favorit, jag är ju så svag för Cassio, vilken röst han har! Han gillar soul, det hörs.
  • Leon NealCan’t Get Enough Of Your Love – låt för mörka källare, har för mig det är Milton’s vintage garage mix man ska lyssna på.
  • Keisha JenkinsGoin’ Through The Motions – superhit som bara Blaze kunde göra på den här tiden.
  • CassioNever Thought I’d See You Again – lite lite för galet blås för mig men såklart det är ju Cassio så det är bra grejjer.
  • Storm BryantLove…Sexy Storm är ju ett fantastiskt namn, låter som han försöker härma Cassio, såklart blir det inte lika bra men ändå en helt ok tolva.

Cassio Ware – Makin Love

Cassio Ware - Makin Love

New Jersey-house när den är som bäst! Jag är som sagt väldigt svag för Cassio Ware, den här kom 1995 och är precis så bra som hans låtar kan bli som bäst, dvs bästa housen i stan! Lyssna hur han sjunger och hur han i andra stämman viskar ibland till sig själv, ibland till sin partner och ibland bara för att förklara stämningen.

Leta också upp Blaze Brothers & Sisters på samma label, den är också full pott.

Larry P. Rauson – Love Is The Only Way

Intressanta saker! En gammal houselåt (tror den är från 1992) som bara kom ut på den här EP:n (D.J.’s On Vinyl vol 3) med min favoritsångare Cassio Ware (kan nån vara sexigare?). Förutom att det är en förbaskat bra låt, så är det roliga att det finns en version med en kvinnlig sångare som också är väldigt bra (ovanligt med sånt i houselåtar, känns ju mer som Motown på sextiotalet). Den andra versionen heter Velma is the only way (fast refrängen är Love Is The Only Way!) och finns med på ett annat släpp på New Generations, där artisten kallar sig Luxury Productions (som då är samma Larry som på den här låten).

Väldigt moget sound här, eller moget, snarare otidstypiskt, tycker det låter väldigt mycket som Phuture Soles tolvor som kom på 2000-talet.

Det är väldigt svårt att välja vilken av tolvorna som jag gillar mest men jag måste välja den här, eftersom Cassio Ware har så oslagbar röst!

Cassio Ware presents The New Hope Baptist Choir – New Hope

Cassio Ware presents The New Hope Baptist Choir - New Hope

Minns att jag googlade på Cassio Ware för några år sen och letade bilder för att jag ville se hur han ser ut. Det enda jag hittade var en bild på en man med bar överkropp som hade värsta tvättbrädan, fast ansiktet var lite dolt (det är samma som är på nån av hans tolvor). På nått sätt är det det som gör housen till en så härlig musikgenre, utseendet spelar ingen roll, artisterna kan vara feta gamla damer/farbröder, för det är deras röster som räknas. Haha fast här verkar han ju vara krallig, nåja, ni fattar vad jag menar.

En annan spännande sak med Cassio Ware är att han antingen pratar med otroligt mörk röst på tolvorna eller sjunger helt sagolikt med en annan röst, hur går det till?

Både Cassio Ware och Big Moses (som mixat) är personliga favoriter så när dom här joinade samman med en gospelkör så kunde det ju inte bli fel. En av 2000-talets bästa låtar helt enkelt.