Ultra Naté – Wonderful Place

När Blaze släppte plattan Keep Hope Alive köpte jag tre exemplar på vinyl och ett på cd, det är en fantastisk platta och en dag kommer den få respekten den förtjänar! Först är idén bakom albumet beundransvärd: vi samlar dom bästa houseartisterna och låter dom stödja kampen att bota hiv/aids.

Styrkan i skivan ligger i att alla låtar håller hög nivå, har samma genomarbetande sound, det här lite sorgliga Blaze-stilen, jag bara älskar det.

Det konstiga är att den fick nästan ingen press, inga recensioner och inga som skrek: Kööööp, det här är en av världens bästa houseplattor!

Albumet fick i alla fall en superhit, Dennis Ferrers hårda remix av Barbara Tucker och hennes Most Precious Love. Remixen kom ut på en egen tolva.

Jag har inte kunnat välja vilken som är den bästa låten men vill lyfta fram Ultra Natés låt, för det är extra roligt när Blaze producerar kvinnor.

Lachandra – Just Started

Blaze har skrivit och producerat Lachandras grymma låt. Dom har ju gjort så fantastiskt mycket och dom är dom enda flera fack i min skivsamling. Jag har delat upp det såhär: 80-tal, 90-95, 95-99 och sen 2000 till nu. Slutet av 2000-talet så har Blaze tyvärr tappat men allt innan dess är bara så bra.

Skivbolaget Movin’ släppte grymma tolvor under dom åtta år dom fanns, värt att kolla upp alla deras låtar om man gillar house från New Jersey.

Blaze – Miss My Love

Stopp! Ställ dig upp och och tryck på play. Det här är den bästa Blaze-låten jag har hört! Och det är sjukt för hur många låtar har dom inte gjort dom senaste tjudo åren (shit vad länge dom hållt på!).

Det är skumt att den här inte kom ut på tolva men Motown kastade ju bort kanske en av sina bästa skivor nånsin. Jag har inte full koll men på nått sätt skar det sig mellan Motown och Blaze, skivan blev ingen hit fast den är helt fantastisk!

Skivan som låten är från heter 25 Years Later och är en konceptplatta och berättar en story om Shaheed som startar Black People Movement och jobbar för svartas upprättelse. En bra story helt enkelt.

Själva musiken på plattan har egentligen två sidor, dels klassisk Motown-soul, softa härliga soullåtar och dels glad upplyftande house. Låten I Wonder skulle kunnat ha varit inspelad av Marvin Gaye, Gonna Make It Work är soul med gospelkörer och So Special är upplyftande house som handlar om jämlikhet och alla människors värde.

Min absoluta favorit på plattan är då Miss My Love och den är nått så ovanligt som en duett mellan en man och en kvinna (Blaze har väl bara gjort det en gång till, Alex & Rai med For The Love Of You?). Det är ett grymt samspel men vem är kvinnan som sjunger, har svårt att höra, antar det är Keisha Jenkins eller Sybil? Det står inte facit på skivan.

Det går inte att sitta still till den här låten och minst en arm bara måste upp i luften när man hör den.

P.S På cd-versionen finns en extra låt Love Is Forever som gör att man måste ha den både på cd och vinyl!

Earth Wind & Fire – Fantasy (Shelter DJ Mix)


Jag slutar aldrig att förundras över hur spännande saker som kommer ut i Japan. Soul Source gav 2002 ut Earth Wind & Fire Remixes, ett gäng med nya mixar där houseeliten får remixa Earth Wind & Fire.

Det är två låtar som har det extra, Blaze remix av Fantasy och Masters At Work:s version av Can’t Hide Love. Båda kom ut på tolva i Japan, haft tur att nu fått tag på båda!

Cassio – Baby Love

Street Style var ett litet underbolag till Easy Street och jag antar det var Blaze som styrde och ställde där eftersom alla releasar har deras mixar. Labeln släppte fem tolvor tidigt nittiotal och alla var riktigt bra, sånt gör mig väldigt glad! Förutom att dom lät lite åt samma håll (ja hur ska man beskriva det, deras egen beskrivning är nog sexigt i en positiv bemärkelse), så hade alla snygga labels också. Sånt känns viktigt nuförtiden när allt är mp3.

I alla fall, dom fem som kom ut är:

  • CassioBaby Love ja, det här är nog min absoluta favorit, jag är ju så svag för Cassio, vilken röst han har! Han gillar soul, det hörs.
  • Leon NealCan’t Get Enough Of Your Love – låt för mörka källare, har för mig det är Milton’s vintage garage mix man ska lyssna på.
  • Keisha JenkinsGoin’ Through The Motions – superhit som bara Blaze kunde göra på den här tiden.
  • CassioNever Thought I’d See You Again – lite lite för galet blås för mig men såklart det är ju Cassio så det är bra grejjer.
  • Storm BryantLove…Sexy Storm är ju ett fantastiskt namn, låter som han försöker härma Cassio, såklart blir det inte lika bra men ändå en helt ok tolva.