Susu Bobien – Keep It To Myself

Fredag och dags för ännu mer fantastisk house. Jag hoppas att det ska komma en likadan späckad housetid igen som det var där runt 2000, det radades upp nya grymma tolvor varje vecka. Det här är ännu en Soundmen On Wax och Susu Bobien, har snart listat nästan alla hennes skivor på det bolaget.

Förresten, för bara några år sen släppte hon Set Free på samma bolag som var riktigt fin, hon kan fortfarande.

Cassio Ware – Happy Birthday Baby [Ruben Toro & Big Moses Mix]

Det finns väldigt få födelsedagslåtar som inte är töntiga. Jag kan nog bara komma på tre: Kenny Bobiens cover på Stevie Wonders Happy Birthday (den kom på en japansk Stevie-hyllningssamling för några år sen), Cassio Ware:s egna Happy Birthday Baby och R. Kellys It’s Your Birthday.

Det finns en gemensam nämnare mellan dom två första, det är Big Moses som har mixat båda!

Ambrosia – Believe In Me

Svår Big Moses tolva, som sen kom på Shelter men Cry Vinyl är originalet (fin överstämpling här på min tolva). Oljetrummor i beatet, det är väl egentligen inte ok? Riktigt bra låt är det, på Big Moses avskalade, lite kalla sätt.

Lyssna in Ambrosias båda Don’t Worry och That’s How Much I love You, båda är högkvalitetativ house på Shelter.

Cassio Ware presents The New Hope Baptist Choir – New Hope

Cassio Ware presents The New Hope Baptist Choir - New Hope

Minns att jag googlade på Cassio Ware för några år sen och letade bilder för att jag ville se hur han ser ut. Det enda jag hittade var en bild på en man med bar överkropp som hade värsta tvättbrädan, fast ansiktet var lite dolt (det är samma som är på nån av hans tolvor). På nått sätt är det det som gör housen till en så härlig musikgenre, utseendet spelar ingen roll, artisterna kan vara feta gamla damer/farbröder, för det är deras röster som räknas. Haha fast här verkar han ju vara krallig, nåja, ni fattar vad jag menar.

En annan spännande sak med Cassio Ware är att han antingen pratar med otroligt mörk röst på tolvorna eller sjunger helt sagolikt med en annan röst, hur går det till?

Både Cassio Ware och Big Moses (som mixat) är personliga favoriter så när dom här joinade samman med en gospelkör så kunde det ju inte bli fel. En av 2000-talets bästa låtar helt enkelt.