Beenie Man & Future Fambo – I’m Drinkin’ Rum

Utan tvekan var 2010 års största party-anthem Beenie Man & Future Fambo I’m Drinkin’ Rum. En låt som handlar om att dricka sprit, ja, kan det bli mer fest?

Det var helt sjukt där på URF 2010 när Future Fambo plötsligt mellan några andra artister, dyker upp på scenen och och river av den här superhitten. Tyvärr för honom minns jag att det var jag och tre till som slängde sig framför scenen och viftade och tjoade. Resten av alla besökare gick och köpte ital stew på Back A Yard eller hämtade en öl. Sorgligt, hoppas han får upprättelse nästa gång han är där.

Till slut kom låten även på bra pressad sjua (inte bara som mp3:a) på den japanska skivaffärslabeln Rockers Island. Äntligen!

Beenie Man & T.O.K. – Bring It On / Mr. Vegas – Clap Your Hands

South Rakkas Crew karriär började med att dom hängde runt i gänget som producerade N’Sync, men låt inte det avskräcka dig. Turligt nog har en av killarna connections på Jamaica (hans syster är gift med Mr Vegas), så dom fick chansen att åka ner dit och låta dom just då (tidigt 2000) hetaste artisterna voica deras rytm. Det här är Clappas-rytmen.

Killarna fick Beenie och T.O.K att jobba tillsammans (har inte blivit så många gånger mer, va, jag kan bara komma på dom två som kom på Money Tree för några år sen). Det här är en grym låt!

Andra bra versioner på rytmen är Capeltons båda (jo, han spelade in två), Cecile och Elephant Man (som med sin Mr Lover Man sen är nån form av cover på Tainted Love).

Såklart lät dom också Mr Vegas spela in två versioner, en lite tråkig knarklåt och den här Clap Your Hands! Det är ett så otroligt driv i rytmen.

Beenie Man & T.O.K.Bring It On

Mr. VegasClap Your Hands