Michael Watford – For Your Love [Gene Douglas Remix]

Vilken fantastisk låt som kom på två tolvor på Free Bass när det begav sig där i slutet av nittiotalet. Första tolvan har ”bara” Brothers Of Peace-mixar, det brukar ju betyda himlen men tyvärr är det den hårda sidan av bröderna, inte alls sådär souligt som jag älskar. I alla fall, turligt nog kom det en remix senare med den här Gene Douglas mixen.

Det finns två till tolvor med Michael Watford och B.O.P.-samarbete, två covers: en bra version av Stevie Wonders As och en lite lite för hård version av Ten Citys Say Something.

Fast Forward featuring Beverly – Never Felt This Way

Ibland är det så svårt att inte älska! Inte älska Brothers Of Peace (B.O.P) såklart. Det går bara inte. Deras souliga house där några år före 2000 svänger så härligt. Framförallt gillar jag deras sätt att jobba med kören, lyssnar man igenom deras tolvor, märker man att deras souligaste alster alltid jobbar med kör.

Jag kan inte välja vilken mix jag gillar mest på tolvan så jag lägger upp dom två bästa:

Never Felt This Way [B.O.P. Soul Mix]

Never Felt This Way [B.O.P. Till U Drop Mix]

B.O.P. presents Kenny Bobien – Stand up [B.O.P. anthem mix, Shelter]

För mig är det här Kenny Bobiens bästa tolva (och det vill inte säga lite, läs mer om hans bästa här eller här). I alla fall, jag hade grymma problem att få tag på den här när det begav sig. Först var det bara det tråkiga engelska släppet, sen var allt som dök upp vita promos. Men till slut hittade jag ett exemplar från det riktiga släppet.

Men nog med skivnörderi, det är låten som är det viktiga, lyssna in samspelet mellan kören och Kenny, jag får rysningar fortfarande när jag hör det! Det här är en av världens bästa låtar. Punkt.

B.O.P. featuring Susu Bobien – All Through Me

Det är faktiskt sjukt så mycket bra Brothers Of Peace/Soundmen On Wax gav ut där runt 2000. Och Susu också, alla hennes och Kennys tolvor från den här tiden är ju bara hur bra som helst!

Ofta (i alla fall på Susu:s låtar) så är det den här uppbyggande introt. Älskar körens kontra hennes sång, det är bara så sjukt bra.

Su Su Bobien – Gonna Miss You

Slutet av nittiotalat tilhörde New Jerseys finaste Su Su Bobien, ingen slår hennes radda tolvor! Men jag kan helt enkelt inte välja vilken som är den bästa så det kommer dyka upp tre-fyra-fem stycken till under året.

Gonna Miss You är verkligen en speciell låt, det är ju en supersorglig text men beatet och soundet är ju glatt och sprudlande.

Dawn Tallman har också spelat in den här (även den utgiven på Soundmen On Wax), hennes version heter Missing you och är riktigt bra men när man väl hört Su Su:s version så finns det inget som slår den.

B.O.P. featuring Club Artist United – I Believe I Can Fly

R. Kelly pepp! Brothers Of Peace var för mig dom allra bästa houseproducenterna i slutet på 90 – början på 2000-talet. Så vad kan gå fel när dom joinar upp sig med sångeliten och gör en R. Kelly cover?

Finns två tolvor med den här låten, två mixar som är väldigt väldigt bra! Bästa är Soul Subsidiary Church Vocal Mix som är remixen gjord av svenska Markus Enochson.

R. Kelly:s original är ju bara för mäktigt och kanske ännu lite bättre är versionen som skulle kommit ut på Love Land plattan, man kan lyssna på den här:Om inte annat spola fram 03:35 där han knackar på himlens port, mer galnare och bättre kan det bara inte bli! Man blir lite förundrad över att han låter Kelly Price spela sin mamma, för han spelar väl alla andra roller själv? Gud eller R. Kelly, vad är skillnaden?

B.O.P:s version är i all fall väldigt bra den med!

Club Artist United – Sweet Chariot

Club Artist United - Sweet Chariot

Vilken sjuk lineup på den här tolvan: Eddie Stockley, Gerideau, Jazmina, Kenny Bobien & Su Su Bobien!!!!! Alla är ju superhousestjärnor själva, sen går dom in och gör den ultimata versionen av den här sången, wow!

Finns flera tolvor/mixar på den här låten, tror dock det här är den första (och absolut den bästa). Kerri Chandler-mixarna är ok men inte alls samma rökare som Brothers Of Peace.

Ira Levy – We came to work it out

Ira Levy - We came to work it out

Ännu en fantastisk Brothers Of Peace produktion! Det är så glatt och souligt, hur kan man bara inte förälska sig i såna låtar? Det känns som att när man ger B.O.P, Blaze, M.A.W och andra souliga houseproducenter tio år till, så kommer såna här låtar att vara som härliga Salsoul-klassiker (fast då svårare att få tag på). Ja, jag tror definitivt att dom nån gång kommer att bli superpoppis, dom har ju inte fått den cred som dom förtjänar.

Jag kan inte komma ihåg att jag såg nån annan tolva med Ira Ley när det begav sig, konstigt.

Su Su Bobien – He’ll Be There

Su Su Bobien - He'll Be There

Wooooooow! Mellan åren 1997-2003 så regerade Susu Bobien (ja typ från den här tolvan till I’ll Be Loving You), visserligen kom det inte så många tolvor men alla hon släppte med Brothers Of Peace är såna låtar borde toppa allas topplistor. B.O.P som dom kallas gjorde allt rätt på skivbolaget Soundmen Of Wax (plocka upp vilken tolva som helst och du blir nöjd), men den här är från labeln Free Bass som är lite tidigare. Finns två fina mixar av den här på tolvan, den ena (som inte är med här) samplar Inner Lifes version av ”Ain’t No Mountain High Enough”. Vilken otroligt fint omslag det är på den här tolvan förresten, flesta från den här tiden brukade inte ha några bilder.

Minns när Susu (eller heter hon Su Su, har aldrig fått klarhet, står ju olika på olika tolvor?) spelade i Stockholm och körde den här låten, det var det bästa jag hade hört.