Stephanie Mills – Latin Lover

Stephanie Mills - Latin Lover

Masters At Work dvs ”Little” Louie Vega och Kenny ”Dope” Gonzales tog tillbaka liveinstrumenten till dansmusiken. Stäng in några tjejer och killar som spelar riktiga instrument i ett litet rum och låt dom lyssna på disco tills öronen blöder, kör in dom i studion och låt dom spela av sig! Det var ett vinnande koncept. Nu tycker jag inte allt dom gjorde är bra men det fanns en tid där alla vokala grejjer som dom släppte blev klassiker.

Minns att det första jag hörde med dom gjorde mig alldeles till mig nämligen The Braxtons cover på The Boss, det fanns ju en sprudlande glädje som gjorde att man inte kunde göra nått annat än att älska det! Just den här glädjen hör man inte så ofta. Jag tror att deras bästa tolvor kom kanske mellan 1997 och 2000, kan det stämma?

Speciellt kul är det att dom plockar upp gamla artister där deras bäst före datum nog egentligen gått ut men dom visar att dom fortfarande är the shit! Stephanie Mills har gjort massor av bra låtar (Keep Away Girls är min bästa med henne) men det var ju tidigt åttiotal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.