R. Kelly – Relief

Det finns ingen artist jag älskar mer än R. Kelly. Ja, det är problematiskt, vad har han egentligen hållt på med? Hur tänker han? Vad gör han? Borde han sitta i fängelse? Varför kom han inte till Sverige?

Ok, för mig är han ett galet geni. Det finns ingen annan nutida artist som gjort lika många bra låtar. Han är helt enkelt outstanding. Ibland hör man folk som klagar på hans sång, det ska man inte göra, lyssna istället in den här:
Ja, han är galen. Och jag gillar det. Alla hans (24?) versioner av låten Trapped In The Closet går inte att förklara på nått annat sätt än att han har en störning. Om du inte sett den, kolla in här där han framför den live:För några dagar sen släppte han sin senaste platta Love Letter, det kom en specialversion av den på kedjan Best Buy som innehåller fyra extra låtar.

Nästan alla låtar är bra (en galen upptempoversion av When A Woman Loves, den är dock inte bra, bara galen) och allra bäst är stepperslåten Relief, en uppföljning på Happy People-skivan. Låten är några år gammal (den läckte för några år sedan) och har spelats in av Sam Amidon, du kan lyssna in hans (ironiska?) version här.

Men ingen kan göra R. Kelly bättre än R. Kelly:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.