Professor Longhair – Go To The Mardi Gras

Professor Longhair - Go To The Mardi Gras on Ron

I hela mitt liv har jag hatat funk, det är nått med funken som får vita killar och tjejer som gillar pop att go down på dansgolvet. Det är inget som man vill se.

Sen började jag kolla på Treme. Herregud, här har jag dissat funk, pissat på James Brown, bytt kanal så fort radion spelat The Meters, ritat hakkors på funkklubbar i DN och full raljerat över hur funken förstör världen.

Treme lärde mig den hårda vägen hur New Orleans funk svänger. Jag började förstå storheten i låtar som Jessie Hills Ooh Poo Pah Doo, Smiley Lewis Shame, Shame, Shame och olika versioner av My Indian Red (vilken version ska man egentligen ha?). Men mest av allt gillar jag Professor Longhairs Go To The Mardi Gras. Låten har en central roll i tv-serien och jag förstår varför, vilket driv och vilken fest! Vi syns på nästa Mardi Gras!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.