Little John – Wah Come Rule I

En av dom allra dyraste och svåraste låtarna på Harry J:s labels är Teddy Irie We Rule the Border, jag har den inte men Little John Wah Come Rule I är på samma rytm och kom bara ut på LP. Det är en avspänd rytm och jag har aldrig riktigt fattat vad Little John sjunger om, gör du?

P.S En annan svår Harry J låt jag skulle vilja hitta är Vichous Irie med sin Late Night Attack.

Ett svar på “Little John – Wah Come Rule I”

  1. Ja, alltid varit svag för den här låten. Hörde den innan Teddy Irie så för mig känns den alltid som första Harry J-cuten. Det är den antagligen inte.

    Textmässigt handlar det om hur folket i slummen är vingklippta och det inte finns möjligheter för dem att utvecklas. Älskar när Little John blir socialrealistisk. Påminner mig ganska mycket om samma texttradition som Barrington Levy. Ofta banala vardagsbetraktelser som säger mer om situationen än en direkt referens hade gjort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.