Horace Andy – Trying To Conquer Me

Horace Andy - Trying To Conquer Me

Det finns några artister med en röst som verkligen sätter sig: Al Green, Dolly, Smokey & Horace Andy kan jag bara inte säga nej till. Första gången jag hörde Horace var när han var med på Massive Attacks platta, tidigt 90-tal, hade inte koll vem han var innan.

Sen kom tidningen Pop:s hundra bästa album och jag förstod att han var en hjälte. Men var skulle jag börja, han har ju spelat in så sjukt mycket, började tidigt på Studio 1, gjort fina grejjer med Bunny Lee, massor av 80-tal och en karriär som fortfarande fortsätter. Kan man hoppas att han kommer till URF nu i år? Helst skulle jag velat sett honom live på 80-talet, finns några fina klipp på youtube, kolla in det här (där han spelar med Mellotone Hi-Fi):

I alla fall, det här är Trying To Conquer Me som är en gammal Delroy Wilson låt. Vem kan spöa Horace?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.