Gene Rice – Love Is Calling You

Gene Rice - Love Is Calling You

Det här min damer och herrar är imho en av världens bästa soullåtar! Första gången jag hörde den har etsat sig in i mitt dåliga minne. Det var på Soul Essence 18 i Great Yarmouth, en soulgettogether där man spelar den lite modernare typen av soul (dvs sånt inspelat efter 1969, hehe).

Jag och dom andra satt inne i konnässörsrummet (ett rum med bara sköna soffor och fåtöljer och olika dj:s som spelar softare soul än vanliga danshits). Jag var såklart redo med mitt nördblock och penna, färdig att skriva ner varenda låt jag hörde. Men nu typ tio år senare minns jag bara en låt därifrån och det är Gene Rice Love Is Calling You! Det är nått speciellt med inledningen, den puttrar igång fram till Gene med sin mörka röst börjar med en inandning för att berätta hur mycket han behöver mig (eller dig)!

Albumet som låten kommer från innehåller en till superlåt You’re Gonna Get Served, den måste höras! Kolla också in omslaget till plattan, Gene Rice har ett extra stort huvud, sånt som man vänder sig efter på stan, det vet man borgar för bra kvalité!

Ok, jag är ju en riktig sucker för det tidiga nittiotalet, den soulen blir ju oftast dissad av dom som inte kan nått, men hallå där, då har ni mycket att ta igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.