Don Carlos – Lazer Beam / Booming Ball

Don Carlos - Pass Me The Lazer Beam

Don Carlos album Pass Me The Lazer Beam ligger på min topp 10 över dom bästa albumen nånsin. Skivan kom ut på Jackpot på Jamaica och Enterprize på US. Pressen på den Jamaicanska versionen är sämre, instrumenten låter liksom klarare och bättre på den amerikanska men jag hade såklart otur med mitt US-ex och fick tag i ett som inte spelar så bra. Låtarna här är från ett Jamaica-exemplar.

Det här är en platta som alla måste ha, varenda låt är en hitsingel, inga låtar är här för att fylla ut skivan, hur ofta händer det egentligen? Skivans superhit är Lazer Beam, hur kan man inte älska rader som ”them come with them 45, but I & I say we gotta survive, so pass me the lazerbeam”. Vet dock inte om Don snackar om Star Wars lasers eller bara ljudeffekter.

Andra låten som jag valt är Booming Ball där han berättar om hur han vill att hans tjej ska vara. Har inte helt fattat hur han menar men det känns som texten ändå är ok?

Det var stor besvikelse förra året när Don Carlos spelade på reggaefestivalen och inte spelade Lazer Beam, hur kunde det gå till? Han körde i alla fall en bra version av Declaration Of Rights.

Lazer Beam:

Booming Ball:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.