Delroy Melody – Say What You Saying

I mina öron och ögon har Harry Johnson fått alldeles för lite uppmärksamhet. Alla pratar King Tubby, Lee Perry och Bunny Lee men för mig är Harry lika viktig.

Första gången jag hörde något med honom var det hans gamla The Liquidator som är klassisk ska/rocksteady/tidig reggae men det var nästa gång, femton år senare när jag hörde hans versioner på rytmen Sleng Teng som fattade jag att han var (är?) ett geni.

Där nånstans runt 1985 till 1988 måste han på sina skivbolag (Harry J, Sunset och 10 Roosevelt Ave) ha släppt över 200 singlar, där nog mestadels, ja jag kan nog säga alla är värda att ha. Jag har inte alla, har inte hört alla, men jag har hört en del och Harry:s låtar har nästan alltid nått som får mitt hjärta att hoppa till och slå extra hårt.

Den här veckan är Harry J-veckan, det blir bara låtar från hans skivbolag.

Idag lyssnar vi på Delroy Melodys Say What You Saying som är en upphottad version av Eric Morris Say What You’re Saying (du kan lyssna på originalet här). Jag gillar Morris version men Delroy har glädjen som inte den andra har.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.