Blaze – Miss My Love

Stopp! Ställ dig upp och och tryck på play. Det här är den bästa Blaze-låten jag har hört! Och det är sjukt för hur många låtar har dom inte gjort dom senaste tjudo åren (shit vad länge dom hållt på!).

Det är skumt att den här inte kom ut på tolva men Motown kastade ju bort kanske en av sina bästa skivor nånsin. Jag har inte full koll men på nått sätt skar det sig mellan Motown och Blaze, skivan blev ingen hit fast den är helt fantastisk!

Skivan som låten är från heter 25 Years Later och är en konceptplatta och berättar en story om Shaheed som startar Black People Movement och jobbar för svartas upprättelse. En bra story helt enkelt.

Själva musiken på plattan har egentligen två sidor, dels klassisk Motown-soul, softa härliga soullåtar och dels glad upplyftande house. Låten I Wonder skulle kunnat ha varit inspelad av Marvin Gaye, Gonna Make It Work är soul med gospelkörer och So Special är upplyftande house som handlar om jämlikhet och alla människors värde.

Min absoluta favorit på plattan är då Miss My Love och den är nått så ovanligt som en duett mellan en man och en kvinna (Blaze har väl bara gjort det en gång till, Alex & Rai med For The Love Of You?). Det är ett grymt samspel men vem är kvinnan som sjunger, har svårt att höra, antar det är Keisha Jenkins eller Sybil? Det står inte facit på skivan.

Det går inte att sitta still till den här låten och minst en arm bara måste upp i luften när man hör den.

P.S På cd-versionen finns en extra låt Love Is Forever som gör att man måste ha den både på cd och vinyl!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.